Критерії оцінювання навчальних досягнень

Відповідно до статті 17 Закону України «Про повну загальну середню освіту» кожен учень має право на справедливе, неупереджене, об’єктивне, незалежне, недискримінаційне та доброчесне оцінювання результатів його навчання незалежно від виду та форми здобуття ним освіти. Система оцінювання має ґрунтуватися на особистісно орієнтованому та компетентнісному підходах, враховувати особливості психофізичного розвитку дітей, мати у своїй основі чіткі та зрозумілі вимоги до навчальних результатів.

Оцінювання навчальних досягнень учнів основної школи здійснюється за 12-бальною шкалою (відповідно до наказу МОН України від 21.08.2013 № 1222 «Про затвердження орієнтовних вимог оцінювання навчальних досягнень учнів із базових дисциплін у системі загальної середньої освіти» (зі змінами)).

https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v1222729-13/conv#Text

Оцінювання учнів початкової школи здійснюється відповідно до Методичних рекомендацій щодо оцінювання результатів навчання учнів 1-4 класів

https://zakon.rada.gov.ua/rada/show/v0813729-21#Text

Оцінювання навчальних досягнень учнів старшої школи здійснюється за 12-бальною системою (шкалою), відповідно до наказу МОН України від 13.04.2011 № 329 «Про затвердження Критеріїв оцінювання навчальних досягнень учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти»

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0566-11#top



Залишити відповідь